Crowley Thot tarot/A Szeretők

A 2022-es év tarot lapja a VI-os, a Szeretők

„Istenhez a szív egyszerűen benyit;

ész és szellem soká vár, míg beengedik.”

(Angelus Silesius)

Ezt a lapot azt gondolom szeretjük és örülhetünk neki. Viszont nem adják könnyen. Itt ugyanis már egy szívbéli választásról, döntésről beszélünk. Egy elköteleződésről ennek megfelelően. Ez nagyon jól hangzik, viszont az emberek többsége nem képes a szíve szerint élni, indulni és főképp nem aszerint választani bármely életterületen.
Nézzük magát a lapot: a képen a Császárnő (III.) és a Császár (IV.) készül egybekelni és igazából aki összeadja őket, az a Remete (IX.). Ezek lesznek a hozzávalók. 

Ha egy kapcsolatban meg tudjuk tenni az elköteleződést szívünkből, ahhoz szükséges egy magában is teljes, befogadó nő és egy magában is teljes, kiáradó férfi. Ahogy Ziegler tarot mester mondja: „az egyedüllétre való képesség minden kapcsolat teljesítendő feltétele.” Máris sokak kiestek, hiszen azért keresnek társat, hogy a folyamatos hiányérzetüket, a magányt enyhítsék egy társsal. Itt érdemes gyógyítani a félelmeket és a függőségeket (a Hold).
Amikor képes egy nő és egy férfi teljességben, örömben, vidáman és könnyedén élni az életét, függetlenül attól, hogy van-e társa épp, vagy nincs, az már egy ideális állapot. Amikor tudatában van annak, hogy hozzá az fog megérkezni, aki szintén ilyen kondíciókkal rendelkezik, a megfelelő időben. Itt már belép az Univerzum szerepe is. 🙂

Crowley Thot tarot/A Szeretők
Crowley Thot tarot/A Szeretők

A képen látjuk még Ámort is, aki köztudottan a szerelem istene és nyilaival szépen el tudja találni azt, aki majd szerelemre lobban (Kelyhek Kettes, Szerelem). És itt azért előfordul az is, hogy valaki azért tart a szerelemtől, mert mondjuk azt érzi, hogy megsebződött és az fájdalmas tapasztalás. Igen, lehetséges, de érdemes ezen túljutni és nem ebben ragadni. De ezzel indul a folyamat, hogy megnyílik a szívcsakra és a két ember szerelemmel tekint egymásra.
Vannak a képen még dárdák és lándzsák is, melyek a szerelemben megmutatkozó fájdalmas tapasztalásokra utalnak és azokra a küzdelmekre, játszmákra, melyeket magunkkal és a másikkal folytathatunk menet közben (a Kelyhek lapjai).
Mindegyikre szükség van, hiszen ez egy olyan tapasztalás, egy olyan katalizátor, mely egy teljes átminősülést hozhat. Ismét Zieglertől hozok egy fontos gondolatot: „a szerelem csak akkor borulhat virágba, ha kéz a kézben jár a szabadsággal, minden egyéb börtönné válik előbb, vagy utóbb…”
A másik fél a legerősebb tükör, melybe belenézni sosem könnyű. De ezáltal leszel képes meglátni a valódi önmagad.
Ez a lap természetesen vonatkozhat más életterületekre is, a környező lapok függvényében. Azaz, ha ebben az évben döntened kell mondjuk a munka és a hivatás között, akkor inkább az utóbbit mutatja ez a lap. Oda és arra menni, azt választani, amely a szíved szerinti döntés. Ez bátorságot mindenképp igényel, nagy eséllyel el kell hagyni hozzá a komfortzónád. A választásaink mi magunk vagyunk.
„A szívünk csendesebb, mint az agyunk, ezért felülírjuk azt a természettől jövő útmutatást, amit egyébként testünk minden porcikájában érzünk, és az agyunk rövidlátó kifogásaira hallgatunk.”(Kyle Cease)

Szeretettel kívánok Mindannyiunknak bátorságot, szívbéli örömöket, szerelmet, szeretetet és jókedvet 2022-re.

Vizdák Andrea