Crowley Thot tarot kártya: A főpapnő

Mit érdemes tudni a Crowley Thot tarotról és én miért ezt használom?

A tarot azt gondolom első körben nagyszerű eszköz önmaguk mély megismerésére. Mint egy tükör, megláthatod benne önmagad. És itt nem a külsőre gondolok, hanem a lelkedre. Feltárja a tudatalattiban rejtőző mintákat, programokat, hitrendszereket és sérüléseket. Ezzel persze nem mindig könnyű szembesülni, de a valódi önismereti út ezzel kezdődik. Ekkor lehet TUDATOSAN átformálni azokat a működéseinket, melyek ugyanazokban a körökben tartanak, melyek megbetegíthetnek és akadályoznak a fejlődésben.


Mi történik (jó esetben), ha használod a tarot-t? Egyrészt az intuitív képességeid napvilágra kerülnek és képes lehetsz ezt sokkal magasabb szintre emelni.
Végtelenül sokat segít önmagad mélyebb megismerésében és így a tudatosságodban is.
Visszavezet a saját belső bölcsességedhez és a belső vezetőddel való kapcsolatodhoz. Gondolom azért azt remélhetőleg sejti mindenki, hogy ezek nem kizárólag a saját nagyszerű gondolatai és meglátásai a kártyából. 😊 Van egy nagyon fontos gondolat, melyet Gerd B. Zieglertől idézek a tarot közvetítések kapcsán: „Isteni csatornának lenni azt jelenti, hogy félreteszed a saját akaratodat és ítéleteidet és egy magasabb bölcsességre bízod magad.” Tapasztalataim szerint ez a kulcsa a tiszta és világos, ha úgy teszik fényes üzeneteknek. Ehhez érdemes is aszerint élni, nem csak arra a rövid időre úgy tenni, amíg a közvetítés történik. Ez egy fejlődési folyamat és nem azonnal adatik meg, hiszen szükségesek hozzá a tapasztalások. Egy hiteles segítő el kellene jusson oda, hogy képes legyen arra, hogy nem a saját szemüvegén keresztül látja a tarot üzeneteit és adja tovább.
Nagy és támogató segítség lehet a tarot még különféle döntéshelyzetekben, vagy kapcsolataink magasabb szemszögből való rátekintésében.

Crowley Thot tarot/A Főpapnő lapja


Én a Crowley tarot-t egy pszichoterapeuta hölgynél kezdtem tanulni és egyértelműen nem jóslási célból. Szerettem volna jobban megismerni a belső működésemet, rálátni mélyebben a tudatalatti mintáimra, emellett persze egyéb spirituális terápiákon is résztvettem.
A Crowley Thot tarot szokták mindenféle jelzőkkel illetni, többnyire azok, akik nem vették a fáradtságot arra, hogy bővebben tájékozódjanak. Aleister Crowleyról köztudott, hogy a fekete mágiát sem vetette el az életében. Viszont Lady Frieda Harris festőművésznő csak akkor vállalta el a kártyák megfestését, ha Crowley felhagy a mágiákkal eközben. Ez a folyamat végül öt évig (1938-1943.) tartott és ezidő alatt készült el a 78 csodás kártya. De egyikük sem adta ki még életében a kártyákat, mely végül 1977-ben történt meg.
Mindketten járatosak voltak az egyiptológiában, asztrológiában és a numerológiában is, így aki szeret elmélyedni a szimbólumok világában, annak egy csemege ez a kártya, hiszen 1200 szimbólumot tartalmaz.
Azt gondolom, hogy ez a tudás egy valódi bölcsesség jó esetben és általa sokkal mélyebben láthatunk rá olyan szellemi törvényszerűségekre, az Univerzum működésére, mint addig talán sosem.

Vizdák Andrea